VR Box 2.0

Författare: Jonas W. Kvist
Date: 3 februari, 2016

VR Box 2.0

facebook vrguidedk  twitter vrguide_se  instagram vrguide.se  google vrguide.se  rss

Vi tittade också förbi Kina i vår jakt på bra virtual reality headset för låga priser. Efter att ha gått igenom Kinas djungel av headset som verkade ändlös hittade vi slutligen något bra i formen av VR Box 2.0. Det är ett väldigt bra alternativ som VR headset för de som vill betala lite mer än vad Google Cardboard kostar samtidigt som man får en betydligt bättre och mer verklighetstrogen VR upplevelse.

Låt mig gå vidare och avslöja priset direkt – vid skrivande stund endast SEK 230

VR Guide Score
Score_4outof5

Plus
  • Lågt pris
  • Bra VR upplevelse
  • Fungerar för både iPhone och Android
  • Relatively wide field of vision
  • Bra passform
  • Justerbara linser
Minus
  • Ingen positional tracking
  • medel immersion

Sammanfattning

VR Box 2.0 är en billig virtuell verklighet headset. Kvaliteten kan inte jämföras med Samsung Gear VR, inte heller mäta sig med Homido. Dock är VR Box 2,0 perfekt för dem som inte er klar til att betala ungefär $ 100 dessa headset kosta. För ett mycket rimligt pris, som för närvarande ca $ 23 kan du fortfarande komma åt massor av bra VR underhållning med VR Box 2,0.

Excl. Bluetooth gamepad
köpa VR Box 2.0

 

VR Box 2.0 Test och recension

VR Box 2,0 är ännu et VR headset gjord av plast, men ett värt att nämna, eftersom det är förvånansvärt bra, jämfört med vad konkurrenterna erbjuder – särskilt med tanke på det mycket låga priset du hittar för VR headset. Du sätter på VR headsetet med den medföljande band som håller den på plats framför ögonen. Detta ger en mer engagerande upplevelse än de VR glasögon där du behöver för att hålla headsetet på plats med händerna.

VR Box 2.0
VR Box 2.0 – kan du få bra VR upplevelser för cirka SEK 230

Precis som Homido och Samsung Gear VR har headsetet inställningar, som gör att du kan ställa in VR headsetet till dina ögon. Vi är alla unika, och så är placeringen av våra ögon. Därför kan du justera hur långt linserna är från varandra, liksom hur nära du vill ha dem till dina ögon. Sistnämnda alternativet kan du undvika att bära dina glasögon i VR-headset. Vid en hög nivå av synkorrigering, kan det emellertid fortfarande vara nödvändigt.

Det är mycket lätt att installera din mobiltelefon inne i VR headsetet genom att först glida ut mobiltelefonhållare av VR Box 2,0. Då du sätter din telefon, varefter du skjuter tillbaka hållaren i VR headset (om nödvändigt se filmen ovan). Det är mycket enkelt och mycket användarvänligt.

Som med Homido kan det faktum att vissa spel eller VR erfarenheter kräver användning av en pekskärm vara en nackdel. Därför är detta en av de enheter, där vi rekommenderar att du lägger en så kallad Bluetooth Gamepad. På Köp VR Guide, har vi kommit fram till ett extremt lågt pris som inkluderar både VR glasögon och Bluetooth gamepad (se pris).

Bluetooth controller joystick
Exempel på en Bluetooth-styrenhet

Telephone systemkrav

VR headset är fullt kompatibel med både Android och iOS telefoner. Såvitt storlek, rekommenderar vi inte något större än iPhone 6 plus.

Innehåll/Software

Som nämnts i tidigare inlägg, det finns gott om möjligheter att ladda ner VR appar, och valet blir allt större. Den snabba ökningen av innehåll kan göra det svårt att välja en favorit erfarenhet. WearWR har tagit upp denna utmaning med sin app.

WearVR

Detta är en typ av marknadsplats för VR videor, spel och erfarenheter – som innefattar både gratis och betalappar . Du har möjlighet att sortera dem efter mest populära, nyaste, eller i enlighet med de bästa recensioner. Jag har själv blivit ett stort fan av WearVR, och kan rekommenderar att ladda ner denna app, så att du kan hitta den bästa VR innehåll till din telefon.

WearVR
Menyn för WearVR appen

Pris

Än en gång har vi spårat det bästa priset.

köpa VR Box 2.0

Slutsats

Precis som med Homido, bör du inte jämföra VR Box 2.0 till betydligt dyrare VR headset som Oculus Rift och HTC Vive. VR Box kan vara i den lägre delen av prisintervallet , men efter att ha provat VR headset, jag var ganska positivt överraskad på erfarenheterna från det här headsetet. Jag skulle definiera headsetet som en mid-range VR headset som Homido, men i något lägre delen av detta intervall. Kvaliteten på detta headset helt enkelt inte verkar vara upp till normerna i Homido, men bara 180 DKK för en VR-headset, VR Box 2,0 är, med kvalitet det gör leverera en mycket bra satsning för en mellannivå VR headset.

Om du är någon som vill ha lite mer än Google Cardboard, men inte vill spendera alltför mycket innan du försöker vad VR handlar om, rekommenderar jag köper en VR Box 2.0 VR headset.

CLOSE
CLOSE