Samsung Rink

Författare: Andreas Johannsen
Datum: 24 Mars, 2016

Samsung_Rink

[cn-social-icon]

Till skillnad från andra kontroller från tillverkare som HTC, Oculus, och Sony PlayStation, Samsung Rink styrs inte via en dator, men genom en mobiltelefon.

 

VR Guide Score
Score_Question

Plus
  • Mobil
  • Trådlös
  • Lätt att använda
Minus
  • Spårning med fingrarna

 

Samsung Rink recension

Som framgår av bilden nedan, är Samsung Rink kontroller utformat som et U som lindas runt händerna. På så sätt behöver du inte att fokusera på att ta tag i något som du ofta ser med andra kontroller. Detta kan bidra till att ge dig en känsla av större rörelsefrihet och du kan röra dina händer mer fritt utan att oroa dig för att förlora en kontroll.

kontrollens uppsättning består av en liten låda som är placerad på toppen av Samsung Gear VR headsetet. Boxen kommunicerar med kontrollen du har på händerna, och det hjälper att spåra dina rörelser när du spelar. Liksom Oculus Touch, kan Samsung Rink spåra dina fingerrörelser i ett något liknande sätt, vilket gör interaktion i den virtuella världen en mer fascinerande upplevelse.

Vid flera andra amerikanska tech webbplatser, har det funnits ett antal betyg av Samsung Rink, såväl positiva som negativa. Bland annat har vissa varit kritiska till spårning av fingerrörelser. Hittills är Samsung Rink bara en demo modell, så det är okänt, om det kommer att finnas ytterligare förändringar av slutprodukten.  

 

samsung rink
Samsung Rink prototypen visas vid CES 2016

Price

Priset på Rink är ännu inte känd, och ett lanseringsdatum har ännu inte meddelats heller.

 

Slutsats

Samsung är kloka i att kasta sin hatt i ringen för konsoll marknaden, eftersom potentialen är enorm. Dessutom försöker de slå ett pris som är billigare än HTC, Oculus och PlayStation, men fortfarande verkar vara en produkt av otroligt hög kvalitet.

Det verkar som Samsung har lyckats skapa en high-end kontroll för en icke-high-end VR headset. Samsung kallar även deras kontroller för mobila VR kontroller, som kan öppna upp möjligheten att använda kontroller med andra VR Tittare anslutna till en mobiltelefon.

Om du inte är redo att investera i de tre tre high-end headset, skulle ett alternativ definitivt va att testa kontrolelen med en annan VR Viewer, om detta blir möjligt.

Läs mer om Samsung Gear VR här.

CLOSE
CLOSE