PlayStation Move VR recension

Författare: Andreas Johannsen
Datum: February 15, 2016

PlayStation Move VR

[cn-social-icon]
PlayStation Move består av två delar: Sonys PlayStation 4 Eye-kamera och en trådlös Bluetooth stav, som är en avlång styrenhet, som har en plastkula ovanpå. Som du känner igen från vanliga kontroller, är de klassiska knapparna, såsom fyrkant, plus, cirkeln och triangeln också belägna på kontrollen. På samma sätt är PlayStation Home-knappen i mitten av staven. Dessutom så ingår en kamera, vilket ger upplevelsen av att dina rörelser spåras mer realistisk. Kameran måste placeras antingen framför eller ovanpå den platta skärmen, så gå vidare ut på vardagsrumsgolvet och spela alla spel.

 

VR Guide Score

VR Score_3outof5

Plus
  • Rörelsesensorerna är mycket exakta
  • Spela med fantastisk grafik
  • Bra interaktivt gameplay
Minus
  • Pris – det kan bli dyrt om flera personer spelar
  • Pris – du bör också använda ett PlayStation 4 öga
  • Greppet

Köpa PlayStation Move

PlayStation Move VR recension

Från början, tror jag att PlayStation Move VR controller är lätt att använda, och liknar Nintendo Wii i flera spel, så är allt du behöver gör är att svinga runt det som det var ett racket, ett svärd eller en hammare. Det fungerar mycket bra. Ett annat plus för kontrollen är det faktum att du kan använda den för att navigera och göra menyval, när du behöver välja ett spel. I vissa spel, men jag tror att det blir lite mer komplicerat i vissa spel, när man också måste trycka på knapparna som med den vanliga kontrollern från PlayStation. På PlayStation Move controller, är knapparna relativt små, och till skillnad från den vanliga kontrollen, kan de vara svåra att träffa, när du är i mitten av en svärdfight och kämpar för ditt liv, till exempel. Jag antar att med tiden, blir du mycket bättre på att använda knapparna, men för mig verkade det lite utmanande i början.

Faktiskt så tycker jag att kontrollen passar bekvämt i handen, och jag är också ett fan av dess ergonomiska form. Jag måste erkänna dock att i det långa loppet gillar jag greppet av t.ex. Nintendo Wii’s design bättre.

Pris

Priset för PlayStation Move kan byggas upp. Du behöver både ett PlayStation 4 öga och PlayStation Move kontrollen.

Köpa PS Move

Slutsats

Vid lanseringen, var PlayStation Move VR något dyrare än det är idag. Detta höll många från att köpa den, särskilt med tanke på mindre urval av spel. Detta har sedan dess ändrat, dock, idag finns det ett stort utbud av spel.

Uppenbarligen, är det roligare att spela med familj och vänner, så du måste tyvärr vara beredd på att investera i flera kontroller, även i ett PlayStation 4 öga.

Jämfört med Nintendo Wii, är grafiken bättre, och kontrollen är också mycket mer exakt. PlayStation Move hade en stor potential när det lanserades. Men det är inte förrän nu, med Sonys förväntade VR headset, som jag verkligen ser att det potentiella uppnås.

CLOSE
CLOSE