Oculus Touch Recension

Författare: Andreas Johannsen
Datum: April 20, 2016

controller oculus touch recension

[cn-social-icon]
Tungviktaren inom VR Oculus har inte bara ett headset, utan har utvecklat en matchande kontroller även om den ännu inte är lanserad för försäljning. Men i den första försäljningen av Oculus Rift i januari 2016 var en standard Xbox One-kontroll inkluderad i köpet istället, eftersom Oculus Touch inte var fullt utvecklad ännu. Oculus Touch kommer att släppas under den andra halvan av 2016. Det finns ännu inget datum.

 

VR Guide score
Score_5outof5_b

Plus
  • Naturlig/intuitiv användning
  • Trådlös
  • Positional tracking
Minus
  • Kräver mycket av PCn

Sammanfattning

As far as immersion, Oculus has been left in the dust by HTC, who have already launched their VR Controllers. Oculus, however, is already in full swing with developing their best bet for how to teleport a user’s hands into the virtual world with them. And that’s not a bad bet at all…

Oculus Touch Recension

Om du aldrig har prövat Oculus Touch utan bara Xbox One kontrollen med Oculus Rift så kan du se fram emot en ännu bättre och mer uppslukande upplevelse.

Liknande till exempel Nintendo Wii har Oculus Touch en kontroll för vardera hand.

Den trådlösa kontrollen har två knappar och en liten triggerknapp för din tumme. Detta ger dig den mest realistiska upplevelsen som är möjligt, oavsett om du kastar en boll, pekar i en riktning eller greppar efter saker.

Dessutom har Oculus utvecklat en trackingteknologi så att kontrollen och avstånden till headsetet matchar perfekt. Detta ger en god kvalitet i deras produkt som gör att när du rör dina händer känns det otroligt övertygande och ger en intensiv upplevelse.

För att få den kompletta Oculus upplevelsen ser jag och många andra fram emot att pröva både headsetet och Oculus Touch tillsammans. Den enda nackdelen som finns är faktumet att upplevelsen kan vara i den väldigt dyra klassen. Det är för att optimal användning av Oculus kräver en mycket kraftfull och för många dyr dator.

Pris

Priset för Oculus Touch är fortfarande okänt. Vi kommer att hålla utkik efter både lanseringsdatum och pris som vi såklart publicerar på den här sidan.

Slutsats

Med Oculus Touch har Oculus lyckats med att skapa känslan av att ha ens egna händer i den virtuella världen. Oculus Touch kan till och med tracka rörelser för fingrarna, så som tumme upp, peka, osv. Allt som allt finns det ingen tvekan om att Oculus har skapat en produkt med bästa möjliga teknik. Precis som med deras VR-headset är även detta en exklusiv produkt som riktas mot VR-entusiasterna. Jag kan varmt rekommendera den här produkten.

Läs mer om Oculus Rift här.

CLOSE
CLOSE