HTC Vive Controller

Författare: Jonas W. Kvist
Datum: 10 mars, 2016
htc vive controller

facebook vrguidedk  twitter vrguide_se  instagram vrguide.se  google vrguide.se  rss
DET ÄR ETT MIRAKEL!

Alla som tesar  Virtual Reality för första gången tittar ner på jakt efter hans eller hennes händer och kropp. Om du hittar dina händer, kan du inte flytta dem – precis som du inte kan flytta dina ben. Du kommer till insikt om att du har kommit i en annan värld, där du har blivit förlamad. Jag har testat HTC Vive och deras styrenheter, och precis som ett VR mirakel, kunde jag röra mig för första gången, samt använda mina armar och händer. halleluja!

 

VR Guide Score
Score_5outof5_b

Plus
  • Naturlig/intuitivt att använda
  • Trådlös
  • Posisions spårning
Minus
  • Höga PC-krav

Sammanfattning

De flesta som testar VR för första gången, räknar med att ha händerna i den virtuella världen på samma sätt som de gör i den verkliga världen. Du känner att du blir teleporterad in i en annan värld. Vad du ser verkar realistiskt, och på grund av detta, antar du att hela kroppen och inte bara din “hjärna” var teleporterad. Verkligheten är att i de allra flesta VR headset har du varken en kropp eller armar eller händer. När fascination över den nya VR världen har avtagit, att inte kunna röra sig eller interagera ordentligt med alla nya saker du ser framför dig snart blir frustrerande. HTC har frågat sig, hur många som faktiskt bryr sig om att gå in i en virtuell värld, där de har varken armar / händer eller ben? De fann tydligen att svaret var mycket få som skulle och därför har de utvecklat sin HTC Vive controller. De används som virtuella händer, och genom att använda dem, kan du interagera på nästan samma sätt som i den verkliga världen.

HTC Vive Controller recension

Det mest optimala vore att kunna se och använda dina egna händer i den virtuella världen. Detta har prövats, men det fungerar inte bra nog ändå, och därför är kontroller som HTC: s nödvändig. Det är viktigt när man gör styrenheter som ska användas som dina egna händer att man gör dom så det är (nästan) lika naturligt som när du använder dina egna händer. Jag har testat HTC Vive styrenheten flera gånger, och jag kan säga direkt att jag är ett stort fan. Detta beror på att de åstadkommer just det viktigaste som krävs. Alla tekniska detaljer om hur de spårar, hur snabbt, etc. inte spela någon roll. Det viktigaste är – känns det naturligt? Och svaret är ett stort rungande “JA”.

Ändå vill jag inte att lura dem som fortfarande vill veta lite mer om de tekniska detaljerna.

HTC Vive styrenheten är trådlös och har en batteritid på ca 4 timmar.

Regulatorerna omfattar alla nödvändiga funktioner som är nödvändiga för att uppnå en god helhetsupplevelse, såsom en cirkulär touchpad för att dra / ändra vapen, en hem-knappen och en knapp för pekfingret bakom greppet. Regulatorn har också inbyggd haptisk återkoppling, vilket gör upplevelsen mer verklighetstrogen. Om du har relativt små händer, kan det vara lite utmanande att dra tummen över pekplattan som ligger framför regulatorn – det kan vara svårt att nå.

Frågan är relaterad till det mer tekniska – fungerar det? Och återigen, är svaret – ett stort rungande “JA”.

 

Pris

Priset för HTC Vive (hela paketet) har nyligen blivit satt till 799 dollar. Regulator ingår. De är inte inkluderat med Oculus Rift.

 

Slutsats

Om du vill ha “händer” i VR, behöver du köpa HTC Vive. Här ingår deras controller, vilket ger dig händerna du behöver i den virtuella världen. Som ni kanske märker, är jag en ganska stor beundrare av HTC Vive, och jag är inte den enda. Vid det här laget har jag läst och sett många Recensioner av HTC Vive, och den gemensamma nämnaren är det faktum att det fanns bara beröm för vad HTC har utvecklat. Känslan av att vara närvarande i den virtuella världen är helt enkelt imponerande.

HTC uppsättning som inkluderar styrenheterna är på den dyra änden av spektrumet. Dessutom, som med Oculus, behöver du en kraftfull dator. I gengäld får du en otroligt fascinerande VR erfarenhet som är bland de finaste som finns i VR hittills.

Därför, om du letar efter den ultimata VR erfarenhet, där du har både händer och förmåga att röra sig i den virtuella världen, måste du köpa HTC Vive.

Läs mer om HTC Vive här.

CLOSE
CLOSE