VR Shinecon

Författare: Andreas Johannsen
Datum: 23 May, 2016

facebook vrguidedk  twitter vrguide_se  instagram vrguide.se  google vrguide.se  rss
Återigen har vi stannat i Kina i vår strävan efter att hitta ett bra virtuell verklighet headset vid ett mycket lågt pris. Kinas VR djungel har inte blivit mindre, och det innehar fortfarande några bra erbjudanden för billiga VR headset. Den här gången har vi siktet på Shinecon – ett VR-headset som ger en mycket bättre och mer uppslukande upplevelse än Google Cardboard, men fortfarande för ett mycket lågt pris.

 

VR Guide Score
Score_4outof5

Plus
  • Lågt prise
  • Bra VR upplevelse
  • Fungerar med både iPhone och Android
  • Relativt brett synfält
  • Bra passform
  • Justerbara linser
  • Kraftig
Minus
  • Ingen positionsspårningg
  • Dålig support via webbplatsen och instruktioner i headsetet

Sammanfattning

VR Shinecon är ett VR-headset tillverkad av ett lätt plastmaterial. Liksom många andra VR headsets på marknaden, är detta också tillverkat i Kina. Detta är inte att kompromissa med kvaliteten, dock. Uppenbarligen, är kvaliteten inte på samma nivå som Samsung Gear VR eller liknande VR headset. Det är dock perfekt för dig som är nyfiken på virtuell verklighet och skulle vilja prova dina kunskaper med det.

Köp VR Shinecon

VR Shinecon test och recension

Som nämnts, är VR Shinecon ett mycket lätt headset, producerat i hårdplast och omfattas av fint, mjukt konstläder. Headsetet har två remmar för att sätta runt huvudet. Detta bidrar till att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse, och det garanterar att headsetet sitter på plats om du rör dig runt i en spännande VR upplevelse.

Liknande, till exempel, Homido headsetet, har Shinecon också ett styrhjul som ligger på toppen av headsetet och två styrhjul på sidan. Dessa hjul bidrar till att kalibrera den bästa upplevelsen för den enskilde användaren, om dina ögon är nära varandra eller långt från varandra, eller om du är långsynt eller närsynt. Det finns således inget behov av att bära glasögon under headsetet, eftersom erfarenheten kan justeras perfekt till dina ögon.

På headsetet är en frontpanel, där du kan placera din smartphone. Såsom är fallet med nästan alla andra VR viewer idag är Shinecon kompatibel med både iPhone och Android-telefoner. Stängningsmekanismen i headsetet ser också till att telefonen är placerad säkert och stannar där tills du tar ut den själv.

I motsats till exempelvis VR Box 2,0, vår erfarenhet har varit att detta headset passar mer bekvämt på huvudet. Vi har haft våra egna utmaningar med VR Box 2,0 som sätter för mycket press på näsan.

VR shinecon anmeldelse
VR Shinecon has a good fit

När du får VR Shinecon headsetet, kommer det utan vanliga engelska instruktioner. Med bara två QR-koder som tar dig till Shinecons egen hemsida, och en annan till en sida som guidar dig till en sida som guidar dig att hitta rätt program. Istället rekommenderar vi att du sparar tid genom att ladda ner VR appar på samma sätt som du skulle göra med t.ex. Google Cardboard headsetet – antingen i App Store eller Google Play. På nätet kan du hitta massor av inspiration till VR appar för nedladdning. Således behöver du inte följa Shinecons egna blåsiga väg till ditt första VR äventyr.

Precis som Homido och Samsung Gear VR har headsetet inställningar som gör att du kan anpassa VR headsetet till dina ögon. Vi är alla unika, och så är placeringen av våra ögon. Därför kan du justera hur långt linserna är från varandra, precis som du kan justera hur nära du vill ha dem till dina ögon. Det senare alternativet gör så du kan du använda headsetet utan att bära glasögon. För höghållfast synkorrigering, kan glasögon fortfarande vara nödvändig, dock.

Du kan enkelt installera din mobiltelefon i VR headsetet genom att först avinstallera mobiltelefon hållaren i VR Box 2,0. Därefter sätter du in din mobiltelefon, varefter du sätter tillbaka hållaren i VR-headset (se videon oan om det behövs). Det är en mycket enkel och användarvänlig process.

Precis som med Homido, kan det vara en nackdel att vissa spel eller VR upplevelser kräver att du använder en pekskärm. Av denna anledning rekommenderar vi också accessorizing med en så kallad Bluetooth Gamepad.

Telefon krav

Shinecon kan användas med både Android och iOS telefoner. Såvitt skärmstorlek, rekommenderar vi högst iPhone 6 plus

VR Software/Innehåll

WearVR

Som nämnts ovan, finns det gott om VR program tillgängliga. Vi har erfarenhet av, till exempel, WearVR, som är en sorts marknadsplats för VR-spel, VR upplevelser etc. Här kan du sortera appar enligt nyaste, mest populära, eller de med de bästa recensionerna.

WearVR
The menu in WearVR app

Pris

Än en gång har vi spårat upp det bästa priset. Den här gången fann vi det från brittiska Amazon. Jämfört med svenska priserna (sett på SEK 899), här kan du köpa Shinecon VR headset för bara SEK 210 utan gamepad. Det finns ingen tull, skatter eller andra avgifter för varor som köpts inom EU. Kostnaden för sjöfarten från Storbritannien är ca SEK 70 i det här fallet.

Köp VR Shinecon

Slutsats

VR Shinecon har lite för mycket “chinglish” i sina instruktioner och på deras hemsida. Bortsett från att du får ett mycket bra VR headset med tanke på priset. Bland de klara fördelarna är, som nämnts, komfort, som vi tror överstiger VR Box 2,0, men också lätt och robusthet, som är bsjälvklart positivt med detta headset. Som nämnts i inledningen, är det optimalt om du vill testa dina kunskaper med VR. Det är optimalt på längre sikt också, eftersom kvaliteten på headsetet utesluter andra billiga VR headset där ute.

CLOSE
CLOSE