Google Cardboard

Författare: Andreas Johannsen
Date: februari 3, 2016
HMD_Google_Cardboard - Google Cardboard VR

facebook vrguidedk  twitter vrguide_se  instagram vrguide.se  google vrguide.se  rss
Första gången jag såg Goggle Cardboard-headsetet var jag ganska skeptisk, och jag tyckte mer att det såg ut som något som jag själv hade kunnat skapa som ett konstprojekt i grundskolan. Jag hade inte förväntat mig att det lilla kitet jag höll u mina händer skulle ge mig någon form av VR undehållning. Men jag måste erkänna att jag hade fel. Google Cardboard levererar en hel del mer än du förväntar dig för bara $9.99

VR Guide Score

VR Score_3outof5

Plus
 • Lågt pris
 • Bra introduktion till VR
 • Fungerar för både iPhone och Android
 • Användarvänlig
Minus
 • Begränsad funktionalitet
 • Låg inlevelsenivå
 • Låg kvalitet

 

Sammanfattning

Googles VR-headset introducerades först vid ett internt massmöte på Google, där varje medarbetare fick ett exemplar. Det visade det sig att de anställda var mycket entusiastiska över headset. Efter detta beslutade Google att börja sälja glasögon, som sedan dess har överträffat alla förväntningar.Google har med deras headset lyckats nå en stor marknad genom ettattraktivt pris som fångat många somär nifikna på virtuell verklighet Anledningen till detta är priset och det faktum att människor är mycket nyfiken på virtuell verklighet. Googles virtuell verklighet plattform är mycket enkel och kräver endast att du laddar ner program till din iPhone eller Android-telefon, till exempel. Det finns redan massor av program och antalet möjliga spel och erfarenheter ökar hela tiden. Med sin kartong modell, har Google tagit en allvarlig bit av den stora VR pajen.

Köp Google Cardboard

 

Google Cardboard Recension

Som namnet antyder, har Google Cardboard designad av Google. Idén till Googles VR glasögon började när några VR entusiaster inne Google beslutade 2014 att tillbringa en del av sin tid på att skapa en VR-headset som var enkel och billig.

När jag fick headsetet i posten, kom det i en platt litet paket. Inuti förpackningen jag fick, det fanns ingen bruksanvisning sluten, vilket var no big deal, eftersom jag gick på internet omedelbart och fann hjälp att montera headsetet. Bortsett från kartongen finns två 40 mm-objektiv, kardborreband, en bit av dubbelhäftande tejp, och en magnetisk knapp (används för att göra val i den virtuella världen).

Google_Carboard_Package_Content - content Google Cardboard
Innehållet i Google Cardboard

Passformen av glasen kan inte mäta sig med exempel Samsung Gear VR eller Oculus Rift. Googles VR glasögon är enligt min mening klumpig i uttryck, och vinner när heller i komfort, eftersom det inte finns någon mjukt skum på insidan av glasögonen – Priset kan inte förvänta sig bara.

När jag entreprenadaktuellt glasögon Jordbruksaktuellt jag inte bandet på Ha runt om huvudet när det inte ingår i paketet – det är något man måste skaffa (eller använd ett pannband) – mannen höll dem bara ända upp till ögon och sedan in De virtuella universum. Detta fungerade bra för mig. Den första erfarenhet jag fick med Google Kartong, var berg-och dalbana app som var mycket engagerande.

 

Telefon systemkrav

Google Cardboard är fullt kompatibel med både iPhone och Android-telefoner. Finns i en version för telefoner med en storlek upp till och lika med iPhone 6 eller bara om, liksom en annan (se recension här) som passar större telefoner, såsom iPhone 6 plus.

 

Innehåll/Programvara

Som nämnts, är Google Cardboard mycket enkel. Allt du behöver göra är platsen telefonen i headsetet, ladda ner spel och erfarenheter från antingen Google Play eller äpplen App Store, och ger dig iväg in i äventyret värld av virtuell verklighet. Nedan jag har beskrivit några av de erfarenheter som du kan prova med Google Cardboard.

Innehållet kan delas in i följande tre kategorier.

 • VR – 180- och 360-graders video
  • Video filmad med en speciell kamera typ
  • Kan ge dig erfarenhet av att sitta på stadion tittar på din favorit lag vinna mästerskapet eller att se musikalen “Phantom of the Opera”.
 • VR erfarenheter
  • Animerad erfarenheter
  • Kan göra saker som att ta dig på en pedagogisk resa genom universum eller ta dig på en åktur på galnaste berg-och dalbana
 • VR spel
  • Dataspel, där du vanligtvis placerade inuti spelvärlden
  • Kan vara något som styr ett rymdskepp eller manövrera själv runt i spelvärlden

 

VR Upplevelser

I samarbete med Google, har New York Times skapat NYT VR appen. Det ger en fantastisk levande bild av de journalistiska berättelser och dokument från New York Times. Viktigt om du älskar nyheter och dokumentärer. Appen är gratis och är tillgängliga för både Android och iPhone. Det finns många andra tillgängliga VR erfarenheter, bland dem Volvo Reality, Street, och Google Cardboard kamera.

nyt_vr
New York Times VR app (nytvr)

Får du åksjuk och yr lätt? – I så fall kan du inte vill prova Roller Coaster VR I det här spelet, du ta en fantastisk berg och dalbana genom djungeln på branta klippor, och även under vatten.. Ett roligt spel som kan göra dig något yr. Appen är gratis för Android och iOS. Det finns massor av andra spel där ute, och urvalet är bara växer större. Så vad väntar du på?

roller_coaster_vr
Roller Coaster VR app för iPhone och Android

Pris

När Google Cardboard lanserades 2014, var det något dyrare än det är idag – men fortfarande mycket billig jämfört med den allmänna VR marknaden. Idag, hittar du det på en rad priser. Vi rekommenderar den här versionen från Amazon. Qualitywise det är en mycket hög nivå jämfört med de mycket låga kartonger du kan hitta. Vid tidpunkten för denna skrift, är priset endast $ 9,99

Køb Google Cardboard

Slutsats

Med tanke på priset och det faktum att dessa VR glasögon är tillverkad av en bit kartong, jag tror faktiskt att Google Cardboard är mer än tillräcklig. Självklart behöver du inte få och uppslukande virtuell verklighet erfarenhet (där du känner att du är verkligen i en annan värld), men du får en okej “grundläggande” virtuell verklighet erfarenhet, vilket är bara bra till att börja med. Uppenbarligen är detta headset långt ifrån den erfarenhet som du kan få med, till exempel, en high-end VR headset. DKK 150, får du en inblick i vad virtuell verklighet är, men om du vill se vad virtuell verklighet verkligen kan göra, måste du köpa antingen en Samsung Gear VR headset eller en av high-end VR headset.

Google Cardboard headsetet är både för dem som är lite nyfiken på virtuell verklighet, men också för de som är skeptiska till det. Oavsett, med detta headset och med tanke på priset, det finns ingen ursäkt för att inte komma igång och se vad virtuell verklighet handlar om. Här från VRguide.se, vill vi ge Google Cardboard våra varmaste rekommendationer.

Och om du har köpt en Google Cardboard och behöver hjälp med monteringen det, sedan se videon nedan:

CLOSE
CLOSE