Google Cardboard v2.0

Författare: Jonas W Kvist
Datum: February 16, 2016
Google Cardboard v. 2.0

facebook vrguidedk  twitter vrguide_se  instagram vrguide.se  google vrguide.se  rss
Första gången jag såg Goggle Cardboard-headsetet var jag ganska skeptisk, Jag tycker mer det ser ut som något jag själv hade kunnat skapa i ett konstprojekt i grundskolan. Så började en tidigare recension av Google Cardboard som du kan läsa här. “Nya Google Cardboard” – Googles andra version av deras Google Cardboard – fortfarande gjord av kartong. Erfarenheterna är dock ännu bättre än den första upplagan. Detta är anledningen till att vi på Köp VR Guide rekommenderar att köpa Google Cardboard v2.0, som är tillgänglig via länken på denna sida för cirka SEK 86

 

VR Guide Score

VR Score_3outof5

Plus
 • Lågt pris
 • Bra introduktion till VR
 • Fungerar för både iPhone och Android
 • Användarvänlig
 • Bättre kvalitet än första upplagan
Minus
 • Begränsad funktionalitet
 • Låg kvalitet
 • Låg inlevelsenivå

Sammanfattning

Med den andra generationen av Google Cardboard är det nu ännu enklare att montera VR-headsetet, verkar det kraftigare, och linserna sätts på plats. Gällande montering av glasögonen är det nu gjort på bara tre enkla steg, och samtidigt har det blivit lättare att transportera VR-headsetet med den medföljande lådan. VR-glasögonen vi hänvisar till på denna sida är lite dyrare än den billigare första versionen – men kvaliteten är bättre också. Bilden är skarpare, och att döma av de tester vi har gjort med den nya Cardboard, som vi hittade på Amazon, är synfältet bredare också. Båda medverkar till att ge en mer uppslukande VR-erfarenhet. Genom att följa denna länk kan du skaffa Google Cardboard 2.0 för $ 14,99.

köpa Google Cardboard v2.0

Google Cardboard v2.0 recenzion

Vid det här laget har det kommit så många versioner av Google Cardboard att det kan vara svårt att hålla reda på alla. Därför ska jag ge dig en översikt över dem.

När denna artikel skrevs fanns det två versioner av Google Cardboard.

 • Google Cardboard
 • Den nya versionen av Cardboard (också känd som Google Cardboard v2.0)

De skillnader som finns mellan de båda versionerna:

 • Google Cardboard v2.0 är lättare att montera ihop
 • Knappen för val är bättre i Google Cardboard v2.0
 • Google Cardboard v2.0 är större och stödjer nu telefoner upp till 6 tum (t ex iPhone 6 plus)

Utöver dessa två versioner av Google Cardboard finns det nu också massvis av tillverkare som erbjuder sina egna versioner av Google Cardboards VR headset. Vi har hittat vad vi tror är den bästa versionen av Google Cardboard v2.0 genom att jämföra recensioner, jämföra priser samt också genom att själva prova olika versioner.

Precis som den första versionen av Google Cardboard är den andra generationen också fullt kompatibel med både iPhones och Androids smartphones. 

ny google cardboard
Google Cardboard v2.0 i förvaringslåda

 

Innehåll/Software

Google Cardboard v2.0 är lika enkla att använda som den första generationen. Allt du behöver göra är att stoppa in din telefon i headsetet och ladda ner spel eller andra upplevelser från Google Play eller Apples App Store. Sen är det bara att luta dig tillbaka och uppleva den spännande världen som virtual reality har att erbjuda. Nedan kan du läsa om några av de upplevelser vi provade med den första versionen av Google Cardboard.

Innehållet kan delas upp i dessa tre kategorier.

 • VR – 180- och 360-graders video
  • Video filmad med en speciell typ av kamera
  • Kan ge dig upplevelsen av att sitta på en sportarena och se ditt favoritlag vinna mästerskapet eller att se musikalen “Fantomen på Operan”.
 • VR upplevelser
  • Animerade upplevelser
  • Du kan t ex få uppleva en lärorik resa genom universum eller åka i en helt galen berg och dalbana
 • VR spel
  • Datorspel där du själv hamnar i spelvärlden
  • Kanske t ex manövrera ett rymdskepp eller ta dig runt själv inne i spelvärlden

VR Upplevelser

I samarbete med Google har tidningen New York Times skapat en app vid namn NYT VR. Den erbjuder en otrolig liveupplevelse av de journalistiska artiklar och dokument som återfinns i New York Times och är absolut nödvändig om du älskar nyheter och dokumentärer. Appen är gratis och finns för både Android och iPhone. Det finns också många andra VR upplevelser, bl.a Volvo Reality, Streetview och Google Cardboard kamera.

nyt_vr
New York Times VR app (nytvr)

Har du lätt för att bli åksjuk? Isåfall ska du kanske inte prova berg och dalbana VR appen. I detta spel får du prova en fantastisk åktur genom djungeln, på klippor och t.o.m under vatten. Ett roligt spel som kan göra dig lite yr. Den här appen är gratis både för Android och iOS. Det finns också massvis med andra spel och de blir fler för varje dag som går. Så vad väntar du på?

roller_coaster_vr
Roller Coaster VR app for iPhone and Android

Pris

Google Cardboard 2.0 är lite dyrare än den första generationen. Men – det faktum att de är lättare att montera, har en bättre knapp för att välja alternativ, levereras i en liten box samt att VR upplevelsen är bättre än i den första generationen av Google Cardboard vi testade gör de väldigt prisvärda enligt min åsikt.

De bästa Google Cardboards vi kunde hitta var på Amazon. Den här versionen som kommer från “I am Cardboard” är mer hållbara än många av de andra vi tittade på och viktigast av allt, kvaliteten på linserna är högre. Det här bidrar till en VR upplevelse som garanterat är bättre än vad konkurrenterna kan erbjuda. Dessutom är VR headsetet svart vilket förhindrar att pappkartongen blir missfärgad av kontakt med användarens hud.

köpa Google Cardboard v2.0

Slutsats

Med Google Cardboard v2.0 har Google återigen lyckats att leverera en framgång inom VR genom att utgå ifrån en bit pappkartong. Därför kan jag bara upprepa vad Andreas hade att säga om den första versionen av Google Cardboard:

Om man betänker priset och det faktum att headsetet är gjort av en bit pappkartong så tycker jag att Google Cardboard är mer än adekvat. Givetvis får du inte en helt otrolig virtuell upplevelse (där du känner det som att du klivit in i en annan värld) men du får en okej, grundläggande virtuell upplevelse vilket räcker gott och väl till en början. Självklart finns det stora skillnader mellan den upplevelse detta headset kan erbjuda och det dyrare varianter har att erbjuda.

Google Cardboard v2.0 passar dig som är intresserad av att lära dig mer om hur virtual reality fungerar, eller du som helt enkelt bara vill ha många timmars nöje för dig själv eller för barnen. Vi här på VR Guide kan helhjärtat rekommendera Google Cardboard v2.0.

CLOSE
CLOSE